Maasvlakte

Ik laat hier de omgeving zien van de foto’s in het filmpje.

De kleine vogels zitten op de betonhelling naast het water.
In het filmpje witte kwikstaart en brandgans, onderstaand Canadese ganzen.

Dan zie je ganzen in het water met reflectie van de tralies van de duiker. Eerst een brandgans en dan twee gele jonge Canadese ganzen. Deze laatste is twee jaar later net als onderstaande foto, de kale randen zijn begroeid.

Tweehonderd meter naar links zit de tureluur op het hek van de ‘Vogelvallei’. In de verte de blauw-gele letters van de TRUCK WASH.
In de Vogelvallei vliegen oeverzwaluwen vlak voor het kijkscherm.

Als je je omdraait bij de Vogelvallei zie je de A15/N15 met de scholekster.
Nog meer poses van de scholekster met trucks.

Op deze parkeerplaats zaten de jonge meeuwen. Krijsende meeuwen vliegen van achteren op mij toe. Van beveiligers mocht ik de containers niet fotograferen. Coloradoweg.

De scholekster boven de kranen is gefotografeerd vanaf het desolate einde van het fietspad. Met percelen wachtend op nieuwe containeropslag. Malakkastraat.

Eén gedachte over “Maasvlakte

  1. Wonend in Oostvoorne, dicht tegen de Maasvlakte aan, herken ik deze beelden als mijn tandenborstel. Als je door het Rijnmondgebied rijdt, dan zit er een verrassende schoonheid in fabriekscomplexen. Lijnenspeelsheid, kleurritmiek en -brekingen, metrische vormherhalingen. Mensen die mij voor het eerst bezoeken, komen vaak binnen met: “Tjonge, wat een visueel spektakel.” Die opmerkingen buig ik om naar het leren waarderen van deze functionele creaties voor onze productie. Het is een groot misverstand dat “schoonheid” nagenoeg alleen in “de natuur” te vinden is. Integendeel. Functionaliteit in het groot blijkt hier een onverwachte schat aan verwondering te herbergen: Rijnmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.