The Falcon Brothers

Het mannetje brengt de muis naar het broedende vrouwtje. Het vrouwtje vliegt dan met de muis weg om die op te eten om het nest schoon te houden. Het mannetje houdt dan even de eieren warm.
Het kleintje met een donkere achtergrond is 3 dagen ouder dan die waar je het hout ziet.

3 gedachten over “The Falcon Brothers

  1. Op de eerste foto’s kun je boven de rand van de kast een klein deel van de witte kop van een jong zien., Beppeke. Dus de jongen waren er al, denk ik. Schitterende serie, Peter! De foeragerende torenvalk die ik vorige week in het Hoge Land van Groningen zag was ook mooi, maar op deze waarnemingen ben ik wel een beetje jaloers!

  2. Ik heb het filmpje een paar keer bekeken, dan zie je toch altijd meer!
    Ik vind het geweldig. De hele serie loopt goed door. Leuk dat eerst het nest scherp is en daarna de valk scherp in beeld komt. Zijn het foto’s die op verschillende momenten genomen zijn of zaten die jonge valken gewoon verstopt op de eerste paar foto’s?
    [Reactie: in 2019 was ik er vier dagen voordat ze uitvlogen. Alle foto’s waar je de kleintjes niet ziet zijn van 2020.]
    De foto waar de kleintjes klaar zitten en je aan de linkerkant van de foto de prooi kan zien komen is geweldig. En ook een mooie foto om mee te eindigen, met die tractor op de achtergrond. Hele warme kleur ten opzichte van de overige foto’s die veel meer in het blauw van de lucht blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.